Mesaj de eroare

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor în include_once() (linia 3478 din /home/revista/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor în require_once() (linia 127 din /home/revista/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Nr. 1-2/2022-5

REZUMAT

 

În România, anual, ies în jur de 900 de persoane din închisoare (conform datelor statistice de la Administrația Națională a Penitenciarelor, disponibile la http://anp.gov.ro/informatii/dinamica-efectivelor-2/,), iar printre primele sarcini ce le revin celor eliberați este de a-și găsi un loc de muncă. Având în vedere nivelul scăzut de educație și lipsa calificărilor a majorității populației penitenciare, este ușor de prevăzut dificultatea acestei provocări. Lista impedimentelor în fața accesului pe piața muncii este completată de stigmatul asociat cazierului judiciar, reprezentat prin documentul solicitat de instituțiile publice din România dar și de unele private. Cercetarea de față studiază efectele stigmatului social reprezentat de statutul de fost deținut, în cadrul pieței muncii. În urma unui aplicării testelor de corespondență, am demonstrat că în majoritatea cazurilor există un răspuns discriminatoriu, iar datele obținute prin interviurile cu experți în resurse umane susțin rezultatul testelor și oferă câteva explicații pe marginea acestuia.

Cuvinte-cheie: discriminare, politici publice, recidivă, reabilitare, penitenciar.

Intreg articolul