Mesaj de eroare

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor în include_once() (linia 3478 din /home/revista/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor în require_once() (linia 127 din /home/revista/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Nr. 1-2/2022-6

REZUMAT

 

CONFLICTELE DIN PAKISTAN ȘI NECESITATEA BUNEI GUVERNĂRI

Pentru dezvoltarea umană și eradicarea sărăciei, buna guvernare este importantă, deoarece modelează un serviciu public funcțional care îndeplinește standardele de deschidere, responsabilitate și angajament față de cetățeni. Buna guvernare reprezintă o guvernare eficientă și responsabilă a resurselor publice, care elimină practicile corupte și care se asigură că fondurile publice sunt utilizate în conformitate cu prevederile constituționale, în beneficiul tuturor cetățenilor. Buna guvernare, în timp ce îi face răspunzători pe guvernanți, asigură un climat de apreciere a drepturilor legale, culturale, economice, politice și sociale. Buna guvernare este corelată și cu progresul uman. Pe lângă că identifică conflictele adânc înrădăcinate din Pakistan, acest studiu abordează componentele necesare unei bune guvernări în Pakistan, subliniind totodată provocările acesteia. Studiul indică faptul că proasta guvernare a produs tulburări sociale și instabilitate politică și economică în Pakistan. Acest articol prezintă mai multe recomandări pentru a aborda problemele Pakistanului legate de proasta guvernare, explicând în același timp principiile bunei guvernări.

Cuvinte-cheie: bună guvernare, Pakistan, economie, tulburări sociale, politică.

Intreg articolul