Mesaj de eroare

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor în include_once() (linia 3478 din /home/revista/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor în require_once() (linia 127 din /home/revista/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Nr. 3-4/2022-4

REZUMAT

 

Situându-ne la intersecția dintre materializarea ideii de iubire, propusă de noul materialism și de transhumanism, și modificările manifestărilor iubirii, induse / provocate de platformele de media sociale, acest eseu analizează ipostazele iubirii contemporane, realizând în același timp o deconstrucție (în sensul propus de Jacques Derrida) a conceptului tradițional de Eros. Lucrarea își propune abordarea unei întrebări fundamentale legate de un posibil viitor al noțiunii de eros într-un spațiu digitalizat, în care regulile jocului se schimbă: unde râmâne Erosul în epoca digitală, prins între materialismul contemporan și algoritmii platformelor sociale? Este acesta începutul sfârșitului unui mit al iubirii eterne sau este doar sfârșitul unei simulări care poate trece ușor din erotic în digital?

Cuvinte-cheie: digital, eros, deconstrucție, materialism, iubire.

Intreg articolul